Homepage / Over ons

Over ons

Hovenier van der Heijden uit Den Hoorn heeft een paar sterke karaktereigenschappen in huis die het verschil maken voor u. Of u nu een kleine tuin heeft of een groot park, wij doen u altijd een voorstel op maat. Gericht op uw behoefte en binnen uw budget.

Contact opnemen

Over het team

Onze teams zijn niet alleen extern opgeleid maar ook intern getraind om uw vraag vakkundig te beantwoorden. En mocht het intern niet lukken, dan zetten we ons netwerk van sterke partners in. Onze 30 vaste talenten hebben allemaal hun eigen specialisatie. Uw vraag wordt dus altijd gekoppeld aan een echte vakman met kennis van zaken. Daarmee pakken we elke klus tot op de bodem aan.
Duurzaam is bij ons geen holle kreet, maar een beleving! Daar vertellen we u graag verderop meer over.


Vakteams

Ieder mens heeft zo z’n persoonlijke voorkeuren. Daarom maken wij zoveel mogelijk gebruik van de sterke kanten en interesses van onze hoveniers en leiden hen op binnen hun eigen interessegebied. Dat maakt werken leuk en interessant en u krijgt een echte vakman over de vloer.

Hovenier van der Heijden werkt zodoende met gespecialiseerde vakteams voor het onderhoud van openbaar groen en particuliere tuin, straatwerk, boomverzorging, gladheidbestrijding of fijn tuinaanleg en complete projectaanleg. Daarmee wordt elke opdracht zorgvuldig, enthousiast en deskundig uitgevoerd.


Geschiedenis

Op de Rijks Hogere Tuinbouw School in Boskoop wist Rienk van der Heijden het al: “Deze gait gaat z’n eigen gang!” In de winter van 1973 startte hij met een geleende schop en hark zijn eenmansbedrijf in Schipluiden, en nu zo’n 40 jaar later is het familiebedrijf uitgegroeid tot een allround hoveniersbedrijf in Den Hoorn, onder leiding van de tweede generatie. Hard werken, onderweg zo veel mogelijk kennis verzamelen en altijd kwaliteit garanderen. “Weet wat je klant wil en blijf normaal doen” is het advies dat Rienk ons meegaf.

Compleet & flexibel

U kiest Hovenier van der Heijden natuurlijk niet alleen vanwege z’n groene achtergrond. Ons hoveniersbedrijf is heel erg compleet in z’n aanpak en uniek in de samenwerking.
Vanaf ons eerste gesprek inventariseren we uw wensen en bieden u een overzichtelijke offerte al dan niet met een tuinontwerp in kleur. En vanaf het moment van opdracht trekken we echt alles uit de kast!


Met ons eigen materieel, en dat is behoorlijk veel, zijn we in staat om snel en efficiënt te werken. Op deze manier blijft de overlast tot een minimum beperkt. Wanneer uw klus bijzondere aandacht vraagt, kunnen we daar al vanaf de planning rekening mee houden. We hebben immers alles in eigen hand. Dat is pas lekker flexibel!
Mocht ons machinepark toch te kort schieten, dan doen we beroep op ons vaste netwerk met tal van specialisten.

Duurzaamheid

Voordat de eerste spade de grond ingaat, denken we altijd aan ons milieu. Onze bedrijfsvoering wordt nog steeds elke dag een beetje duurzamer. De energie voor verwarming halen we uit het hout dat vrij komt uit het werk. Het wagen- en machinepark is deels elektrisch of rijdt op aardgas. Dat scheelt een hoop herrie op het werk, maar vermindert ook vooral de dagelijkse uitstoot van CO2.


Ons groenafval zetten we om in een gezonde, rijke voedingsbodem voor de nieuwe aanplant van groen in uw project. En op eigen terrein verzamelen we heerlijke honing van onze eigen bijenvolken. Een mooi en gezond streekproduct.
U kunt natuurlijk ook meedoen en kiezen voor tal van duurzame producten die zich snel terugverdienen. Daarvoor zijn wij als NL professional aangesloten bij het NL Greenlabel van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra. Met hen kunt u uw gehele project een duurzaamheidslabel meegeven. Dat maakt duurzaamheid leesbaar!

Regio

Omdat een hovenier nu eenmaal liever in de tuin aan het werk is dan in de file staat, richten we ons nadrukkelijk op het werk dicht bij huis. In de regio Den Haag, Delft, Rijswijk, Den Hoorn en een half uurtje rijden daar omheen vindt u 90% van ons vaste werk. Natuurlijk maken we voor u graag een uitzondering, maar voor werk op afstand schakelen we liever landelijke partners in.