Homepage / Diensten / Boomverzorging

Boomverzorging

Het klinkt heel afgezaagd, maar boomverzorging is een vak apart. Het valt bij Hovenier van der Heijden daarom ook onder specialistisch onderhoud. Alleen een opgeleide boomverzorger heeft voldoende kennis en ervaring om de specifieke behoeften van iedere boom te herkennen.

Direct offerte aanvragen

Iedere boom is uniek...

Iedere boom is uniek en elke situatie is anders. Of het nu gaat om solitaire bomen, laanbomen, fruitbomen, knotbomen of bomen met bijzondere kroonvormen. De boomspecialisten van Hovenier van der Heijden verzorgen uw bomen vanaf jonge aanplant tot monumentale boom met kennis en aandacht.

Lees verder:

Direct offerte aanvragen

Aanplanten van bomen

Een boom is een investering in de toekomst. Voor het bepalen van de juiste boomkeuze is het van belang om een goed beeld te hebben van de groeiplaats en de ontwerptechnische doelstellingen. Hierbij moet o.a. rekening gehouden moet worden met factoren als grondwaterpeil, grondsoort, wind, verkeersdruk, luchtvervuiling en algemene kwetsbaarheid. Bij het bepalen van de juiste boomkeuze willen wij u graag adviseren.

Na het maken van een afgewogen keuze kunnen wij de bomen leveren, eventueel is het ook mogelijk om de bomen op de kwekerij te selecteren.
Door de samenwerking met verschillende kwekers en ons uitgebreide machinepark kunnen wij alle soorten bomen, variërend van 10 tot 100 cm stamomvang leveren en aanplanten.

Na het planten van de bomen is begeleiding op de nieuwe standplaats de eerste jaren van groot belang. Deze nazorgwerkzaamheden bestaat uit het controleren en adviseren, het toedienen van water en het uitvoeren van begeleidingssnoei.

Snoeien van de boom

De vitaliteit en het toekomstperspectief van bomen is afhankelijk van verschillende factoren. Het (preventief) uitvoeren van vakkundige snoei is er één van. Onze medewerkers beheersen de snoeitechnieken voor de verschillende levensfasen van een boom: van begeleidings- en onderhoudssnoei tot verjongings- en vormsnoei.
Ook is het mogelijk om urgente snoei uit te voeren. Dit kan het geval zijn als de boom een gevaar oplevert voor zijn omgeving of na stormschade. Onze boomverzorgers zijn er op voorbereid en staan altijd voor u klaar!

De snoeiwerkzaamheden gebeuren in veel gevallen met behulp van hoogwerkers. Voor bomen die buiten het bereik van deze machines vallen, zetten we onze ervaren klimmers in.

Contact opnemen

Groeiplaatsverbetering

Een gezonde volwassen boom heeft vaak een sterke en robuuste uitstraling. Deze imposante uitstraling wordt met name bereikt door goede ondergrondse groeiomstandigheden. Voldoende doorwortelbare ruimte, voeding, water en zuurstof is hierbij van groot belang.

Als bijvoorbeeld door werkzaamheden de bodem teveel verdicht wordt ontstaat er een zuurstofgebrek in de bodem met als gevolg wortelsterfte, verminderde conditie en mogelijk afsterven van de boom.

Graag adviseren wij u in zo’n situatie bij de te nemen groeiplaatsverbeterende maatregelen, waarbij gedacht kan worden aan het toepassen van pneumatische injecties, het maken van voedingspijlers en/of het uitwisselen van grond.

Rooien en stobben frezen

Bomen zijn met name op leeftijd vaak beeldbepalend, Om die reden zijn ze meestal ook aangeplant. Desondanks komt het geregeld voor dat bomen sterven en/of verwijderd moeten worden. Bijvoorbeeld als gevolg van ziekte, bouwplannen en verkeerssituaties. Wij hebben ervaring met het uitkleden en vellen van bomen en passen afhankelijk van de situatie, uiteenlopende verwijderingtechnieken toe. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwerkers, klimmers en/of mobiele (telescoop)kranen.

Het rooien van bomen in tuinen, parken en stedelijk gebied gebeurt op een veilige en gecontroleerde wijze. De directe omgeving ondervindt zo min mogelijk hinder en/of schade. Wij beheersen de kunst om bomen in de meest complexe situaties schadevrij te rooien.

Contact opnemen