Homepage / Diensten / Speeltuinen

Speeltuinen

De basis voor een uitdagende speelplek is een degelijke inrichting. Hovenier van der Heijden heeft zich in de achterliggende jaren ontwikkeld tot een specialist in ontwerp én aanleg van speelplaatsen.

Direct offerte aanvragen

Openbare ruimte, scholen of kinderopvang

Voor zowel de openbare ruimte, scholen of kinderopvang. Van toestel tot complete speeltuin kunt u bij ons terecht. Spelen in de groene buitenruimte is wat ons betreft een must voor elk klein (en groot) kind.

Natuurlijk spelen

Wat is er mooier dan natuurlijk spel in de vrije natuur? Het kliederen met water, het bouwen van dijken en het maken van hutten. De natuur is veranderbaar en zorgt daardoor voor avontuur en creativiteit.

Door de verstedelijking komen kinderen verder van de natuur af te staan. Door het realiseren van natuurlijke speelterreinen in verstedelijkte gebieden komt de natuur voor kinderen weer dichterbij.

Voor ons als hovenier vraagt het ontwerp, de realisatie en het beheer om inlevingsvermogen en creativiteit. Het gebruik van de juiste materialen is hierbij van groot belang, zowel voor beleving als de veiligheid.

Groen schoolplein

Veelal bestaat het gemiddelde schoolplein nog steeds uit grijze tegels met standaard speeltoestellen. Er is weinig uitdaging te vinden. De kinderen rennen, vechten of vervelen zich er elke pauze weer.

Wij vinden dat een speelplein veel meer kan zijn dan die pauzeplaats of overblijfplek. Het saaie schoolplein kan fungeren als een avontuurlijke en educatieve plek, waar kinderen gezellig actief en sportief bezig kunnen zijn. Een groen speelplein is een plek waar kinderen op zoek kunnen gaan naar allerlei beestjes en waar ze uitgebreid verstoppertje kunnen spelen. Waar geklommen en geklauterd kan worden en waar ze kunnen ontdekken en zich kunnen verwonderen. Op een groen schoolplein draait het even niet meer om de letters pc en tv, maar om ontdekking in de natuur.